orientalski ples vadba

Začetna skupina - orientalski ali trebušni ples

Začetni tečaj je primeren za VSE ŽENSKE, velike in majhne, mlajše in starejše, vitkejše in okroglejše, vglavnem vse, ki si želite začeti plesati orientalski/splošno bolj znan kot trebušni ples in tudi za tiste, ki bi rade poglobile osnovno znanje orientalskega plesa. V enoletnem programu bomo spoznali osnovno držo, hojo in položaj rok v orientalskem plesu ter ozaveščali telo kot celoto in odkrivali posamezne mišice.  Naučili se bomo plesati nekatere osnovne elemente orientalskega plesa, kot so krogi, osmice, valovanja in različni izolirani poudarki medenice. Dotaknili se bomo tudi vloge prsnega koša pri plesu ter vrtenj, ki so pomemben del vsake splošne plesne izobrazbe. Vse plesne gibe pa bomo na koncu sestavili v koreografijo.

Bollywood

Tečaj bollywooda je za vse tiste, tako ženske kot moške, ki vas zanima kondicijska zabavna vadba ter ples, na zvoke indijske popularne filmske glasbe. Plesno predznanje ni potrebno, saj se tehnika vadi postopno in vsakič tista, ki se jo potem sestavi v atraktivno plesno koreografijo. Ogrevanje je intenzivno in usmerjeno na vse dele telesa, da se telo ogreje, mišice aktivirajo, pospeši srčni utrip in dihanje. Sledi ponavljanje tehničnih gibov ter učenje novih, ki jih nato sestavljamo v kombincije, ki postanejo sestavni del koregorafije. Na koncu sledi sproščanje.

Orient kondicijski

Skupina, kjer ni poudarka na tehniki in koreografijah ampak predvsem na vzdržljivosti in krepitvi mišic, ki so potrebne za pravilno držo ter izvajanje orientalskega plesa. Skupino lahko obiskujete samostojno ali pa vam služi kot dodatna vadba poleg redne. Za obisk le te pa je potrebno osnovno znanje orientalskega plesa. Na začetku vadbe imamo dinamično ogrevanje nato sledijo vaje za krepitev mišic, ki so pomembne pri orientalskem plesu. Nadaljujemo z intenzivnim treningom tehničnih plesnih gibov ter lažjih kombinacij in na koncu sledi sproščanje. Vadba traja eno uro in poteka skozi vse leto. Lahko se priključite kadarkoli ali pa pridete nadomeščat zamujene ure drugje.

 

Srednja skupina - orientalski ples

Plesalke, ki že poznajo osnove orientalskega plesa, bodo tukaj nadgrajevale svoje znanje z novimi gibi in kombinacijami le-teh. Osnovni repertoar plesnih gibov orientalskega plesa bo dobil nove razsežnosti. Kombinacije valujočih in odsekanih gibov, neskončne variante shimmy-ev, hoja s hitrimi izmeničnimi poudarki medenice v različnih kombinacijah, izolacije trebušne mišice in akcenti prsnega koša do valujočih nostalgičnih gibov telesa ter lepe drže in gibov rok, ki zaokrožijo vsak plesni gib in mu dajo dokončno noto, so le nekatere zanimivosti plesnega leta, ki nas čaka.

 

Nadaljevalna skupina - orientalski ples

V nadaljevalni skupini orientalskega plesa se bomo posvetili različnim folklornim plesnim stilom in flamenko orient fuziji.

V nadaljevalni + skupini orientalskega plesa bomo spoznavali glasbo in najbolj tipične Orientalske ritme. Interpretirali bomo pesmi znanih imen klasične orientalske  glasbe. Učili se bomo tudi interpretirati z gibom prefinjene glasbene improvizacije in pilili kombinacije in urili telo na najvišji ravni.

 

Orient mamice

Poseben dopoldanski termin je namenjen novo pečenim ali že utečenim mamicam z dojenčki ali malimi otroci, ki so dopoldne doma in bi si želele sodelovati na plesni vadbi in s seboj pripeljati tudi svojega otroka/otroke.

Plesna vaba je zasnovana tako, da se ogrevamo, razgibavamo in plešemo, pri tem pa krepimo mišice, ki so za mamice po porodu še posebej pomembne. Vse skupaj pa počnemo ob glasbi v zabavnih orientalskih ritmih skozi tehniko orientalskega plesa.

Vadba je primerna za vsako mamico, ne glede na plesno predznanje. Ura je zasnovana vsaka posebej, tako da ni pomembno, kdaj se skupini priključite ali če veliko manjkate.

Vadba je namenjena mamicam od otrokovega dopolnjenega tretjega meseca dalje.

 Za več info o sami skupini kliknite tukaj.

 

Plesna skupina Salam Ghazeea


Plesna skupina Salam Ghazeea(klikni za več info)

Je posebna zaključena skupina, katero sestavljajo dolgoletne plesalke orientalskega plesa:

Alenka Lapanja

Barbara Potočnik

Naja Zapušek

Marjanca Sonc

Vojka Cestnik

Darja Jenko

Vesna Jevšenak

Plesna skupina nastopa s plesnimi točkami in celovečernimi predstavami v gledališčih in na dogodkih po Sloveniji, nastopila pa je tudi že v Zagrebu, na Dunaju ter v Trstu. Skupina je vedno odprta za nove članice, z bogatim plesnim predznanjem in željo po nadgradnji svojih plesnih izkušenj z delom v skupini in sokreiranju koreografij ter predstav.

Če želite naročiti krajši ali celovečerni nastop plesne skupine na kulturnem dogodku, pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

 

 

 

 

 

KONTAKTI

LOKACIJA VADB:

Neubergerjeva 9, Župančičeva jama, Center Premik, rdeča dvorana C

SEDEŽ DRUŠTVA:

Milčinskega ulica 1
1000 Ljubljana
salam.ghazeea@gmail.com

Vesna Jevšenak
Predsednica društva in učiteljica plesa
031 608 289
vesnulja@gmail.com


Barbara Potočnik
Administrativna dela in stiki z javnostjo
031 386 489
potocnikbarbara@yahoo.com