PLESNO DRUŠTVO SALAM GHAZEEA

Asmita Banerjee

Asmita Banerjee

Plesalka indijskega klasičnega plesa Asmita Banerjee je rojena v Kolkati v Indiji, sicer pa živi na Dunaju, kjer je zaposlena kot molekularna biologinja in kemijka.

V plesnem svetu se je pri svojih dvajsetih letih srečala z klasičnim baletom, ki ga je trenirala 3 leta v športnem inštitutu na univerzi, in nato nadaljevala z obiski številnih študij v Indiji za klasično plesno izobrazbo in Manipuri ples (Jatindra Singh).

Klasični indijski ples Bharata Natyam je začela plesati leta 1996, in sicer pri plesalki in učiteljici Radhi Anjali.

Asmita se je kmalu začela udeležavati zahtevnih, večtedenskih plesnih izobraževanj v Bharata Chodamani Academy pri priznanem učitelju Adyar K.Lakshman, in sicer v letih 1998 -2005, pri katerem še dandanes obiskuje delavnice, poleg teh pa tudi delavnice pri Kalanidhi Narayanan in Ujwal Bhole.

Kot izkušena plesalka in članica derNatya Mandir Dance Company na Dunaju, se lahko pohvali s številnimi nastopi in delavnicami po svetu, npr.v Avstriji, Madžarski, Sloveniji, na Češkem, v Italiji, Nemčiji, Južni Koreji in Indiji.

Leta 2002 je s solo-nastopom končala osnovno plesno izobraževanje iz Bharata Natyam na Dunaju v Iterkulttheatru in se nato odpravila na turnejo po Indiji z Radho Anjali in Natya Mandir Dance Company, kjer so imeli nastope v Delhiju, Chandigarhu, Hyderabadu in Chennai-u.

Asmita je ustvarjalka mnogih koreografskih del, kot so: Mudra 2004 (The Next Step), Laya Gati 2004 (Comin & Goin), Megh 2005 (Comin & Goin).