PLESNO DRUŠTVO SALAM GHAZEEA

O Plesnem društvu Salam Ghazeea za indijski in orientalski ples

o drustvu
o drustvu

Plesno društvo Salam Ghazeea za indijski in orientalski ples ali trebušni ples, je bilo ustanovljeno leta 2005. Društvo deluje na področju, kulture, umetnosti in rekreacije. Namen društva je vzpodbujati in organizirati aktivnosti na področju kulture, umetnosti in rekreacije s katerimi se ukvarja društvo, predvsem razširiti kulturo orientalskega in indijskega sveta na slovenskih tleh s spoznavanjem njihovih vrednot preko plesa, in sicer ne samo z učenjem plesne tehnike pač pa tudi s teorijo o sami zgodovini plesa, posameznega plesnega giba ter poudarjanjem pomena le –teh.

V želji po doseganju tega namena je društvo odprto za vse člane, ki se želijo naučiti plesati različnih zvrsti, od najbolj pristnih folklor do modernih oblik orientalskega plesa ter indijskega klasičnega plesa Bharat Natyam, folklor in modernih oblik indijskega plesa ter umetniško in kulturno pogljabljati svoje znanje. Temu primerna pa je tudi redna in kvalitetna vadba, ki jo društvo ponuja svojim članom pod kvalitetnim vodstvom in s tem, da skrbi za informiranje in izobraževanje svojih članov. Plesno društvo organizira tudi najrazličnejše prireditve oziroma letne produkcije ob koncu plesnega leta ter številne plesne delavnice z različnimi učitelji in zanimivimi vsebinami, kot so indian bollywood, sagat, drum solo, ples s tančico, folklorni plesi, indijski klasični plesi, obrati in vrtenja…

Zadnja leta pa v plesnem društvu ponujamo tudi izrazni ples za predšolske otroke ter plesno-gibalno terapijo.

Ker so bistveni del društva naši člani in članice je prav, da sami povedo nekaj o njem, kar so tudi storili in svoja mnenja strnili v naslednje misli:

Ko sem prvič spoznala Vesnin način dela, pred tremi leti, je bila to ljubezen na prvi ples, in to ostaja, vendar ne več na prvi.

Mateja Prebil

Plesati v našem društvu mi pomeni ogromno. Družim se s plesalkami, za katere lahko trdim, da je tako kot pravi stari rek- kdor poje, zlo ne misli, pri nas pa velja- kdor pleše z nami, zlo ne misli, ampak spoznava sebe, ples in dobro družbo soplesalk. Zelo uživam!« (Barbara Goričar) »Naše društvo je mavrica sestavljena iz toplih barv – ljubezni do plesa, živahnosti, prijateljstva, podpore in pozitivne energije – ki je ena od lučk na naših poteh.

Nataša Strnad

Nikoli nisi prestar, da postaneš Ghazeea. Salam.

Marina Petrošić

Všeč mi je, ker lahko sami izbiramo tempo, ki nam ustreza in vrsto plesa, saj je repertoar društva res zelo raznolik: vključuje klasične indijske plese in tradicionalne arabske folklorne plese kot tudi modernejše plese, kot so klasični orientalski ples s tančico, drum solo, flamenco oriental in indijski bollywood. Vzdušje na vajah je prijetno in sproščeno, razgibamo se in se veliko novega naučimo.

 

Vojka Cestnik

Lepa si ko plešeš. Si točno to, kar si in samo to. Nič več nič manj.

Ana Erjavšek

Z vstopom v svet plesa se je spremenilo moje življenje, pa naj se sliši še tako TOP – SHOP-ovsko! Vnema plesnih pedagogov, njihovo veselje do ustvarjalnosti in dela z učenci pomenita neznansko spodbudo za vse, ki si sami želimo plesati. In še nekaj se mi zdi prav super: učitelji društva so usposobljeni v svoji stroki in nam nudijo visoko kvaliteto znanja! Če plešeš s Salam Ghazeeo, te zagotovo obdaja občutek dobrodošlosti in plesne razposajenosti!

 

Sylvia Valentine

Plesati pod Vesninim vodstvom, plesati orientalski ples je kot zasvojenost z najlepšim, najboljšim, najbolj koristnim in odpira nova vrata na vsakem koraku, na vsakem področju življenja…Salam Ghazeea in Vesna Jevšenak ter vse ostale soplesalke so mi poleg neznanske ljubezni do plesa dale popolnoma novo barvo življenja!

Maja Marinšek

Pesmica o našem društvu izpod peresa nekdanje članice Sylvie Valentine

Če si Ghazee-e društva član,

ne moreš nič drugega kot bit’ nasmejan!

Shimmy, osmica in skokec vstran,

palica v roke… in včasih (v laseh) rdeči cvet krasan.

Kaj kmalu odplesal s tretjo brzino boš DIT TEJ TAM

in HKRATI razprl v indijsko mudro boš dlan…

Ah, neverjetno! Na Bollywood – v ritmu s teboj – nastopa sam Shahrukh Khan!

Skratka, kaj hitro premagal boš odrski sram!

In še v sanjah plesal in pel boš ponosno “Salam Salam”! =))