PLESNO DRUŠTVO SALAM GHAZEEA

Ujwal Bhole

Ujwal Bhole

Ujwal Bhole, plesalec in učitelj indijskega klasičnega plesa Bharat Nãtyam je bil doma v mestu Lonavla blizu Bombaya v Indiji. Plesno izobrazbo je pridobil na univerzi v Bombayu, od očeta, učitelja joge pa znanje joge. Svoje plesno znanje je izpopolnjeval pri priznanih indijskih plesnih umetnikih kot je A.K. Lakshman iz Madrasa.

Poleg tega da je bil plesalec in koreograf, je tudi ogromno potoval po Evropi in poučeval ter nastopal. S plesom se je ukvarjal od svojega dvajsetega leta naprej. V Slovenijo je prihajal od leta 1995, in sicer v okviru spomladanske in jesenske plesne šole, ki ju organizira JSKD, ter poučeval indijski klasični ples Bharat Nãtyam in jogo. Ob vsakem obisku v Sloveniji je tudi zaplesal. Zadnja leta je prihajal na povabilo Vesne Jevšenak , in v društvu Salam Ghazeea vodil delavnice, ter nastopal skupaj z Vesno in njunimi učenci, člani plesne skupine Nataraj.

Ujwal Bhole je 5.12.2010 pri svojih 45ih letih prezgodaj podlegel bolezni. V naših srcih in našem plesu bo živel naprej.