7773

1) ROMANA JURIČ

Romana slika

 

Romana je rojena leta 1982 v Ljubljani. Že od malega sta jo zanimala glasba in ples, zato je v osnovni šoli začela obiskovati pevske vaje in nastopati v zborih. V zgodnjih najstniških letih  se je vpisala v plesno šolo Kazina, kjer je trenirala hip hop. Kot dijakinja si je nabirala veliko izkušenj tudi kot fotomodel in se udeleževala raznih lepotnih tekmovanj in modnih revij v Sloveniji, Italiji ter na Hrvaškem. Da bi uspešno končala šolo, se je odločila svet mode zapustiti. Po opravljeni maturi se je zopet hotela vrniti na oder, vendar v nekoliko drugačni izvedbi. V tem času se je srečala z orientalskim plesom, ki jo še danes navdušuje s svojimi različnimi plesnimi stili in kulturo.

Sedaj že deveto leto svoje plesno znanje izpopolnjuje v društvu za orientalski in indijski ples Salam Ghazeea pri mentorici Vesni Jevšenak, ki jih je predstavila širši javnosti skozi letne produkcije Salam Ghazeea.

Kot začetnica je nastopila na prvi letni produkciji l. 2005 s skupinsko koreografijo arabic pop in sicer v Kulturnem domu Črnuče. Na drugi letni produkciji v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah je s soplesalkami nastopila s točko baladi in klasičnim orientalskim plesom, novembra 2006 pa so v Gledališču za otroke in mlade predstavile folkloro s točkami, kot so hagalla, ghawazee, baladi in nube. Decembra sta se s soplesalko Majo Marinšek odzvali na povabilo KUOD Bayani in z njimi ter z učiteljico Vesno na njihovi predstavi v Celju zaplesali v plesnem stilu dahiyye. Lani je sodelovala tudi na bazarju orientalskih plesov 2007 v Cankarjevem domu v točkah Indian Bollywood in flamenko oriental, ter v Festivalni dvorani, kjer se je s soplesalkami Majo Marinšek, Metko Potočnik in Sylvio Valentine predstavila s koreografijo, ki so jo sestavile same in sicer s klasičnim orientalskim plesom s tančico, z ostalimi plesalkami pa so nastopile s folklorno točko nube.

Julija 2007 je prvič obiskala delavnico pri učiteljici flamenka iz Andaluzije Inmi Lobato Diaz, kjer se je seznanila tudi z osnovami flamenka. Novembra je plesno sodelovala tudi na prireditvah v okviru projekta »Zaplešimo skupaj«, ki ga organizira Festivalna dvorana.

Lani na bazarju orientalskih plesov 2008 sta z Majo Marinšek nastopili s točko balet in orient, ki sta jo sestavili skupaj z Metko Potočnik in Sylvio Valentine, skupinsko pa so se predstavile tudi s točkami mowashahat, punjabi in s folklorno točko nube. Iste točke so zaplesale junija na letni produkciji 2008 skupaj s klasičnim orientalskim plesom in plesom s palico - saidi.  Septembra je s plesno skupino Salam Ghazeea nastopila v lutkovnem gledališču v Zagrebu, novembra na SILA Bazarju s točko Indian Bollywood, decembra pa so se plesno predstavile v Delavskem domu Trbovlje.

Delavnici, ki ju je obiskala v l. 2008 sta bili: delavnica vrtenja pri učiteljici Vesni Jevšenak in delavnica dr. prof. Hassana Khalila.

S skupino Salam Ghazeea je prav tako nastopala na Bazarju 2009 v Cankarjevem domu, in sicer v točki Mambouti ter v sklopu skupnega projekta Siwa z drugimi plesalkami. Kot vsako leto je sodelovala tudi na zaključni produkciji društva.

Kot članica prej omenjene skupine je nastopala in sodelovala pri predstavi Karavana plesa na Vrhniki, v Postojni, Novi Gorici, Mežici ter v Radovljici. Udeležila se je tudi Bazarja 2010 s flamenkom orient in prireditve Viktorji 2009 s točko Ice queen, ki je del predstave Karavana plesa. Z isto točko se je s skupino predstavila tudi na prireditvi ob 100-letnici mesta Postojna ter v celovečernih predstavah na poletni prireditvi Ribiško poletje v Izoli leta 2010, v celovečerni predstavi v Litiji, ter na otvoritvi Marine Izola.

Izven društva je tri leta obiskovala tudi tečaj jazz baleta.

 

 

2) NAJA ZAPUŠEK

 

Naja

 

Rodila se je v Ljubljani, 17. februarja 1970 in se že vrsto let se ukvarja z glasbo, gledališčem in plesom.

Od  leta 1988 je članica akademske folklorne skupine France Marolt, s katero je nastopala na mnogih domačih in tujih odrih. Več let je bila tudi članica umetniškega odbora skupine. Dve leti je delovala kot učiteljica plesa, potem pa kot učiteljica petja, pa tudi  kot svetovalka na plesnem in pevskem področju.

Končano ima tudi nižjo baletno šolo. Intenzivno se je ukvarjala z modernim plesom ter sodelovala z mnogimi koreografi in plesala v različnih predstavah:

- Blazni, kor. Matjaž Farič (1989)

- Skriti v Pandorini skrinji, kor. Gregor Kamnikar (1989)

- Zmagoslavje ljubezni, v produkciji Primorskega Dramskega Gledališča, kor. Ksenja

Hribar (1991)

- Eksotica, kor. Gregor Kamnikar (1992)

- Pritrkavanje, kor. Naja Zapušek in Dušan Teropšič (1993)

- 6,7, vesolje, kor. Dušan Teropšič (1997)

Decembra 1997 je z društvom  KUD Volkon in v sodelovanju z KUD France Prešeren pripravila uspešno predstavo Rdeča Kapica, ki je bila tri leta na programu. Pri tej pravljični operi je avtorica glasbenih priredb in koreografije. Njena naloga je bila tudi delna režija ( v sodelovanju z Branetom Vogrinčičem) in priprava ansambla na predstavo. Odpela in odplesala je tudi glavno vlogo - Rdečo kapico.

Vrsto let je obiskovala delavnice Indijskega klasičnega plesa pri učitelju Ujwalu Bhole. Zdaj  pa ga intenzivno trenira z učiteljico Vesno Jevšenak in skupino Nataraj.  Pleše tudi v Plesni skupini Sallam Ghazeea.

Z omenjenima skupinama je nastopala v naslednjih predstavah:

- Orientalski Bazar v Cvetličarni (2006) in Cankarjevem domu leta (2007- 2009)

- celovečerni plesni nastop v Lutkovnem gledališču v Zagrebu, oktober 2008

- plesno-igrana predstavi Karavana plesa (premiera: november 2009 Cankarjev dom Vrhnika, ponovitve: marec 2010 Kulturni dom Postojna in Kulturni dom Nova Gorica, junij 2010 Kulturni dom Radovljica, oktober 2010 Narodni dom Mežica in Kulturni dom Izola, oktober 2011 KUD France Prešeren, Ljubljana),

- plesna predstava Kundalini v organizaciji KUOD Bayani, v Gledališču Koper, marec 2010

- Stihovizija 2,Trio Tori in plesna skupina Salam Ghazeea, 6.3.2010, Delavski  dom Zagorje

- Sitalsasthi - ples o božanski ljubezni (predstava indijskega klasičnega plesa), 12.11.2011 (KUD France Prešeren)

- otvoritev Marine Izola, v Izoli, maj 2010

- Vonj jasmina, 15. in 16. 5.2010  (Center kulture Španski borci, Ljubljana), in Zagreb (Lutkovno gledališče 2010)

 

 

 

3) MAJA MARINŠEK

 

Je zaključuje študi Pravne fakultete v Ljubljani in je mediatorka.

V najstniških letih je plesala družabne plese pri plesni šoli Urška in kot otrok skupinske plese pri Plesni šoli Bolero. Ves čas osnovne šole in gimnazije pa je poglabljala glasbeno znanje pri učenju Synthisajzerja v Vodnikovi domačiji pri Damjanu Pobega. Ukvarjala se je tudi z rokometom in tenisom.

Z orientalskim plesom se je začela ukvarjati leta 2004, ko se je vpisala v tečaj v okviru društva Interes pri učiteljici Vesni Jevšenak, naslednje leto pa se je na tečaje orientalskega plesa vpisala pri društvu Salam Ghazeea, ki ga vodi učiteljica Vesna Jevšenak in od tedaj pleše v prej omenjenem društvu.  V orientalskem plesu se izpopolnjuje trikrat na teden in je del plesne skupine Salam Ghazeea. V letu 2008 se je začela učiti indijskega klasičnega plesa Bharat Natyam pri Vesni Jevšenak.

Prvič se je pred občinstvom predstavila z orientalskim plesom predvsem na letnih produkcijah društva Salam Ghazeea, in sicer na prvi letni produkciji novembra leta 2005 v Kulturnem domu Črnuče,  in na vseh nadaljnih do leta 2008, v Kulturnem domu Franceta Bernika, na predstavi imenovani Ahlan wa sahlan v Gledališču za otroke in mlade v Ljubljani, posvečeni profesorju orientalskega plesa iz Egipta, Hassanu Khallilu. Na povabilo KUOD Bayani je skupaj z učiteljico Vesno Jevšenak in soplesalko Romano Jurič nastopila na njihovi predstavi v Celju, decembra 2006, in sicer s plesnim stilom dahiyye.

Udeležila se je tudi Bazarja 2007, in sicer na petkovem večeru Blišč orienta v Cankarjevem domu v skupini z Vesno Jevšenak v dveh plesnih točkah(Bollywood in flamenco oriental) ter na nedeljskem večeru, Zakladi orienta v plesni točki Nube in Amiratou al ahlam - klasični orientalski ples. Za slednjo točko je skupaj s soplesalkami Romano Jurič, Metko Potočnik in Sylvio Valentine pripravila koreografijo in kostumugrafijo. Nastopala je na dveh večerih v Festivalni dvorani (Bajna Indija - november 2007 in Orientalski večer - januar 2008). V juliju 2007 je obiskala delavnico flamenca pri Inmi Lobato Diaz.  V letu 2008 je kot članica plesne skupine Salam Ghazeea nastopila na Bazarju 2008, na obeh prireditvenih večerih, in sicer v točkah Zaar, Mouwashahat, Punjabi, Nube in Balet in orient, za katero je skupaj z drugimi plesalkami sestavila koreografijo (Metka Potočnik, Romna Jurič in Sylvia Valentine). Skupaj s plesno skupino je nastopala še v Zagrebu (oktober 2008) in v Trbovljah (december 2008), SILA Bazar (november 2008) itd. V letu 2008 in 2009 je obiskala 3 dnevno delavnico pri prof. dr. Hassan Khalil-u in eno tedensko delavnico na Dunaju v studiu Chifteteli v juniju 2008 pri naslednjih učiteljih: Aladin El Kholy, Gamal Seif, Khaled Seif in Hassan Afiffi.  Udeležila se je še dveh delavnic pod vodstvom Vesne Jevšenak: delavnica vrtenja in delavnica punjabi.  Pred kratkim pa se je rekreativno začela ukvarjati s plesno zvrstjo swing.

S skupino Salam Ghazeea je prav tako nastopala na Bazarju 2009 v Cankarjevem domu, in sicer v točki Mambouti ter v sklopu skupnega projekta Siwa z drugimi plesalkami. Kot vsako leto je sodelovala tudi na zaključni produkciji društva in predstavi indijskega plesa Zgodba v plesu o bogu Šiva. Kot članica prej omenjene skupine nastopala in sodelovala pri predstavi Karavana plesa na Vrhniki, V Postojni, Novi Gorici, Radovljici, na prireditvi Viktorji 2009 s plesno točko Ice queen in v celovečernih predstavah na poletnih prireditvah v Izoli in Litiji.

Leta 2010 je začela obiskovati še tečaj jazz baleta.

 

4) MAJA BRLOŽNIK

Maja Brložnik je po poklicu veterinarka. Nad orientalsko glasbo in plesom sta jo leta 2005 navdušili prijateljici in plesalki Mika Mesarič in Mateja Prebil, ki sta jo učili osnov orientalske tehnike. Od leta 2006 pleše v plesnem društvu Salam Ghazeea in se zgleduje po učiteljici Vesni Jevšenak. Obiskuje redno vadbo folklornih orientalskih plesov, klasičnega orientalskega plesa, flamenka, drum sola, klasičnega indijskega plesa Bharat natyam, bolywooda, idr.

Udeležila se je treh delavnic pri prof.dr.Hassanu Khalilu, delavnice pri učiteljici flamenka Inmi Lobato Diaz, tribal delavnice pri Manci Pavli, dveh baladi delavnic pri Evi Stramšek, delavnice vrtenja pri Vesni Jevšenak, treh delavnic indijskega klasičnega plesa pri Ujwalu Bhole, delavnice indijskega klasičnega plesa pri Nivediti Badve in treh delavnic Bolywooda pri Vesni Jevšenak.

Nastopala je na vseh zaključnih prireditvah plesnega društva Salam Ghazeea od leta 2007 do leta 2012. Kot članica plesne skupine Salam Ghazeea je nastopala tudi na vsakoletnih orientalskih bazarjih v Cankarjevem domu od leta 2007 do leta 2010. Sodelovala je na celovečernih predstavah skupine leta 2008 v Lutkovnem gledališču v Zagrebu in v Delavskem domu v Trbovljah ter v letu 2010 na prireditvenem prostoru Lonka v Izoli. S skupino je nastopala tudi na SILA Bazarjih 2008 in 2009, na prireditvi Viktorji 2009, na stoletnici mesta Postojna 2010, na otvoritvi marine Izola 2010, na 4. festivalu Slovo Poletju v Litiji, na dobrodelnih prireditvah društva za zaščito živali 2010 in 2011, na študentski areni 2011 in 2012. Sodelovala je tudi pri predstavi Kundalini v organizaciji KUOD Bayani. V novembru 2009 je s plesno skupino premierno nastopila s plesno igrano in multimedijsko predstavljeno predstavo Karavana plesa, in sicer v Kulturnem domu Ivana Cankarja na Vrhniki. S predstavo je s skupino nastopala še v Novi Gorici, Postojni, Radovljici, Mežici in Izoli. Sodelovala je tudi v celovečerni plesni predstavi Lunin sin v KUDu France Prešeren v Ljubljani. Kot članica plesne skupine Nataraj je nastopala leta 2010 v celovečerni predstavi indijskega klasičnega plesa Zgodba o Krišni Hari Katha v Mini Teatru v Ljubljani, leta 2011 pa v predstavi Sitalsasthi v KUDu France Prešeren. Indijski klasični ples Bharat Natyam je plesala tudi leta 2011 v hotelu Slon, leta 2011 in 2012 na študentski areni ter leta 2013 v Centru starejših v Ljubljani.

 

5) VOJKA CESTNIK

Vojka Cestnik je po izobrazbi arheologinja. Ima opravljen doktorat znanosti in je trenutno zaposlena kot raziskovalka na Oddelku za arheologijo Filozofske Fakultete v Ljubljani.

S plesom se je prvič srečala v rani mladosti. Pri 4-ih letih je pričela obiskovati tečaj ritmike in baleta pri učiteljicah Silvi Ros in Saški Stadler v Pionirskem domu. Tečaj je obiskovala do konca osnovne šole. Intenzivno se je ukvarjala tudi z glasbo in petjem. V nižjih razredih se je pridružila osnovnošolskemu pevskemu zboru, med svojim 10. in 20. letom pa je študirala klavir pri prof. Andreji Počivavšek in prof. Tanji Klopčič v Glasbeni šoli Vič ter pri prof. Madeleine Young v Glasgowu, kjer je nekaj časa živela.

Ponovno se  je navdušila nad plesom leta 2004, ko je pričela obiskovati tečaj orientalskega plesa pri učiteljici Vesni Jevšenak v Društvu Interes. Leta 2005 je sodelovala pri ustanovitvi novega plesnega društva, Salam Ghazeea, ki ga vodi učiteljica in plesna pedagoginja Vesna Jevšenak. Od takrat že deveto leto pleše v tem društvu in je bila leta 2007 sprejeta v novoustanovljeno Zaključeno plesno skupino Salam Ghazeea. Trenira folklorne arabske plese, klasični orientalski ples, drum-solo, flamenco-orient, mouwashahat, indijski bollywood in punjabi, v zadnjem letu pa se je seznanila tudi s plesnimi koraki tanga in sodobnega izraznega plesa.

Nastopala je na vseh letnih produkcijah društva ter na sledečih plesnih prireditvah:

- folklorna plesna predstava »Ahlan Wa Sahlan« v Gledališču za otroke in mlade, Ljubljana (oktober 2006)

- 2. bazar, festival orientalske kulture in plesa v Pionirskem domu in Cankarjevem domu, Ljubljana (maj 2007)

- gostovanje na plesni produkciji društva Luna Gitana v dvorani društva na Parmovi ulici v Ljubljani (junij 2007)

- orientalski večer v ljubljanski Festivalni dvorani pod okriljem projekta »Zaplešimo skupaj« (januar 2008)

- 3. bazar, festival orientalske kulture in plesa« v Cankarjevem domu, Ljubljana (maj 2008)

- dobrodelni SILA bazar na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani (november 2008)

- plesni projekt Karavana plesa: Cankarjev dom, Vrhnika (november 2009), Kulturni dom Postojna (marec 2010), Kulturni dom Nova Gorica (marec 2010), KUD France Prešeren, Ljubljana (oktober 2011)

- plesni projekt Lunin sin: KUD France Prešeren, Ljubljana november 2012

Udeležila se je sledečih delavnic in dodatnih izobraževanj:

- Enodnevna delavnica »Tehnike vrtenja« pri Vesni Jevšenak (julij 2007)

- Dvodnevna delavnica »Beduini iz puščave Siwa« in »Khaleegy« pri prof. dr. Hassan Khalilu (oktober 2008)

- Enodnevna delavnica »Drum solo in orientalski ritmi« pri Vesni Jevšenak in bobnarju Mitji Potočniku (september 2009)

- Tridnevna delavnica »Vplivne ženske, ki so spreminjale zgodovino« pri prof. dr. Hassan Khalilu (november 2009)

- Izobraževanje iz tanga pri učiteljici Janji Frank (januar 2012) in izobraževanje iz sodobnega izraznega plesa pri učiteljici Urši Rupnik (februar-november 2012), oboje v okviru plesnega projekta »Lunin sin«.

V sezoni 2011/12 je pri vodenju srednje skupine nadomeščala učiteljico Vesno Jevšenak. Skupaj z učenkami je pripravila dve koreografiji: moderni in tradicionalni baladi, ki so ju njene tečajnice odplesale na zaključni produkciji v juniju 2012. Na tej produkciji je prvič nastopila v solo točki (»Tamr Henna« s činelicami).

6) ALENKA LAPANJA

Alenka Lapanja je rojena 12. 8. 1978 v Ljubljani. Živi v Idriji. Po poklicu je krajinski arhitekt. Že od otroških let rada pleše in se plesno udejstvuje v različnih plesnih zvrsteh. V osnovnošolskih letih je obiskovala trening ritmike ter tečaj latinskoameriških in standardnih plesov. Prav tako je ponovno opravila tečaj latinskoameriških in standardnih plesov v času šolanja na Gimnaziji Jurija Vege v Idriji ter študija na Univerzi v Ljubljani, Biotehniška fakulteta.

Orientalskega plesa se je začela učiti oktobra 2005 v Plesnem društvu Salam Ghazeea za indijski in orientalski ples pri učiteljici Vesni Jevšenak, kjer redno obiskuje tečaje klasičnega orientalskega plesa, drum sola in flamenca oriental. Kot članica plesne skupine se uči tudi folklornih orientalskih plesnih tehnik, bollywooda, tanga ter sodobnega plesa. V sklopu društva je nastopala na vseh letnih produkcijah od leta 2006 do 2012.

Kot članica Plesnega društva Salam Ghazeea je novembra 2007 v Gledališču za otroke in mlade v Ljubljani nastopala v predstavi posvečeni prof. Hassanu Khallilu, »Ahlan Wa Sahlan«, točka Nube, ter junija 2007 pri produkciji društva Luna gitana s točkama drum solo in flamenco oriental »Madrid«.

Kot članica plesne skupine Salam Ghazeea, katere članica je postala septembra 2008, je nastopala:

-  na celovečernem plesnem nastopu v Lutkovnem gledališču v Zagrebu, oktober 2008 (točke Dahiyye, Nube, klasični orientalski ples, drum solo),

-  na prireditvi Bazar 2009 v Cankarjevem domu, Ljubljana, maj 2009 (točka Mambouti),

-  v plesno-igrani predstavi Karavana plesa (premiera: november 2009 Cankarjev dom Vrhnika, ponovitve: marec 2010 Kulturni dom Postojna in Kulturni dom Nova Gorica, junij 2010 Kulturni dom Radovljica, oktober 2010 Narodni dom Mežica in Kulturni dom Izola, oktober 2011 KUD France Prešeren, Ljubljana),

-  na prireditvi Viktorji 2009 v Cankarjevem domu, Ljubljana, marca 2010, točka Ice queen,

-  kot gostja v plesni predstavi Kundalini v organizaciji KUOD Bayani, v Kulturnem domu Kamnik in Gledališču Koper, marec 2010, točka Bollywood - Nagada,

-  na prireditvi v čast stoletnici mesta Postojna, v Kulturnem domu v Postojni, april 2010, točka Ice queen,

-  kot gostja v plesni predstavi Tarab v organizaciji Plesnega društva Idrija, aprila 2010, v Rudniški dvorani v Idriji, s plesno točko Mowashahat,

-  na prireditvi Bazar 2010 v Cankarjevem domu, Ljubljana, maj 2010 (točka Flamenco oriental s pahljačami),

-  na otvoritvi Marine Izola, v Izoli, maj 2010, točki Flamenko oriental s pahljačami in Bollywood - Nagada,

-  na celovečernem plesnem nastopu v sklopu prireditve Ribiško poletje na prireditvenem prostoru Lonka v Izoli, 26. avgust 2010,

-  na prireditvi Slovo poletju v Litiji, avgust 2010, točke Flamenco oriental s pahljačami, Nube, Bollywood - Darde Disco,

-  na prireditvi v čast 20. obletnice ELES-a, na Ljubljanskem gradu, 24.3. 2011, točka sodobni ples - K. Jenkins, Palladio,

-  na prireditvi Študentska arena 2011, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, oktober 2011, točki flamenco oriental in drum solo,

-  v plesni predstavi Lunin sin, november 2012, v KUD France Prešeren, Ljubljana,

-  na prednovoletni orientalskem večeru v organizaciji plesnega društva Hava in Shalaya, v plesnem studiu Dancefloor v Ljubljani, december 2012, točka drum solo.

Poleti 2007 se je udeležila plesne delavnice »Osnove flamenka« pri Inmi Lobato Diaz v Ljubljani, oktobra 2008 pa delavnice prof. Hassana Khallila »Khaleegy«.

Poleg orientalskega plesa redno že od leta 2006 pleše salso, ki se jo je naučila v plesni šoli Salsoteca v Ljubljani. Obiskuje tudi različne delavnice in festivale salse.

7.) MARJANCA SONC

Marjana Sonc, rojena 13. 11. 1985 v Trbovljah, opravlja delo dipl. fizioterapevtke. Že od malih nog jo ples navdihuje. S prvimi plesnimi koraki se je srečala pri baletu, ki se ga je učila v Osnovni šoli Marjana Nemca Radeče,  kasneje pa je obiskovala plesno šolo Bolero. Ko se je preselila v Ljubljano, se je leta 2009 začela učiti orientalskih plesov pri plesalki in pedagoginji v kulturi Vesni Jevšenak. V letu 2012 se je pridružila Plesni skupini Salam Ghazeea.

Njeni nastopi so se začeli na letnih produkcijah Plesnega društva Salam Ghazeea (2010 v Kulturnem dom Franca Bernika v Domžalah, 2011 v Španskih borcih v Ljubljani in 2012 ponovno v KD Franca Bernika). Kot članica skupine je sodelovala v  celovečerni plesni predstavi z naslovom Lunin sin, ki se je odvijala v KUD France Prešeren v Ljubljani leta 2012. S plesno skupino je nastopila tudi v točki Na Perzijskem trgu, ki je bila izvedena v sodelovanju s Pihalnim orkestrom (19. 12. 12 v City parku- BTC; 21. 12. 12 v Kulturnem domu Črnuče ter 22. 12. 12 v Španskih borcih v Ljubljani).

V začetku leta 2013 se je udeležila tudi plesne delavnice indijskega bollywooda pri Vesni Jevšenak.

8.) EVA DOGANOC

 

Eva Doganoc se je s plesom prvič srečala že v otroštvu v plesni šoli Jenko, kjer je obiskovala otroški plesni tečaj pri plesni pedagoginji Meti Zagorc. Skozi celotno osnovno šolo je obiskovala plesno šolo Kazina, kjer je plesala tako jazz balet kot družabne plese v paru. Po tem je 2 leti plesala jazz balet pri učiteljici Danijeli Škofic Novak, prav tako v Kazini. Po daljšem premoru se je s plesom zopet srečala leta 2003, ko se je vpisala v začetni tečaj orientalskega plesa pri Mojci Rakipov Nursel. Od leta 2006 naprej redno obiskuje tečaje orientalskega plesa pri učiteljici Mirjam Mihelčič Korez in je članica njene plesne skupine Amra v okviru projekta Biti ženska. Jeseni leta 2010 se je pridružila plesnemu društvu Salam Ghazeea, kjer se pod vodstvom učiteljice Vesne Jevšenak uči flamenco orient stil orientalskega plesa, klasični orientalski ples in drum solo ter je članica plesne skupine Salam Ghazeea.

Plesne delavnice:

Leta 2008 se je udeležila plesne delavnice Astryd Farrah de Michele. V letu 2009 se je udeležila plesne delavnice pri prof dr. Hassan Khalil-u, Astryd Farrah de Michele in Leili Haddad.

Nastopi:

Na orientalskem bazarju v Cankarjevem domu je leta 2009 skupaj z učiteljico Mirjam Mihelčič Korez nastopila v točki Metuljev let s plesno skupino Mateje Pevec, ter v točki Siwa s plesno skupino Salam Ghazeea. Leta 2010 je na orientalskem bazarju v Cankarjevem domu s plesno skupino Amra nastopila v točki Ples sedmih tančic - Saloma. Nastopala je na zaključnih prireditvah plesnega društva Salam Ghazeea od leta 2011 dalje. Leta 2011 je kot članica skupine Amra nastopila na orientalski plesni predstavi Biti ženska v Kranju. Istega leta je s skupino Salam Ghazeea nastopila v plesno igrani predstavi Karavana Plesa v KUD France Prešeren v Ljubljani. Leta 2012 je v KUD France Prešeren v Ljubljani nastopila v celovečerni plesni predstavi Lunin sin. Z obema skupinama nastopa tudi na različnih družabnih dogodkih in drugih prireditvah.

9.BARBARA POTOČNIK

 

Barbara Potočnik je rojena leta 1978 v Ljubljani, kjer je trenutno tudi zaposlena v državni upravi. Že od mladih nog jo je zanimalo vse povezano z glasbo, plesom in petjem. V osnovnošolskem času je obiskovala tečaj latinskoameriških in standardnih plesov, prav tako pa se je učila igranja harmonike in klaviatur.

Kasneje je bila njena povezanost z glasbo predvsem na pevskem področju, saj je bila članica mešanega zbora v domačem kraju, prav tako pa od leta 2001 do 2009 članica Dekliške pevske skupine Sirene iz Homca.

Leta 2005 je začela obiskovati tečaj salse v Salsoteci, s tečaji salse pa je isto leto nadaljevala v Športnem klubu Palestra. V času bivanja v tujini je leta 2007 in 2008 prav tako obiskovala tečaje salse v Bruslju pri The NuYorikan Co.

Po vrnitvi v Slovenijo se je od oktobra 2008 do junija 2010 učila irske plese v Šoli irskega plesa. V tem času se je udeležila dveh delavnic s trdimi čevlji in aprila 2010 nastopila na prireditvi v Braniku pri Novi Gorici v plesu Fairy reel ter junija 2010 na zaključni prireditvi v  Ljubljani v točki Single jig.

Oktobra 2008 je pričela tudi s tečaji orientalskega plesa v Plesnem društvu Salam Ghazeea po vodstvom plesne pedagoginje Vesne Jevšenak. Junija 2009 je kot začetnica nastopila na letni produkciji PD Salam Ghazeea v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah in sicer v dveh točkah: Latino orient in Tabla exotica - drum solo.

Oktobra 2009 se je udeležila tridnevne plesne delavnice pod vodstvom g. prof. dr. Hassana Khalila z naslovom Vplivne ženske, ki so spreminjale zgodovino, kot navdih za ustvarjanje orientalskih koreografij. Naslednji nastop je imela na letni produkciji PD Salam Ghazeea junija 2010 v Španskih borcih v Ljubljani, prav tako v dveh točkah: Sharky handy in Talisman. Tudi v letih 2011 in 2012 je v več točkah sodelovala na letnih produkcijah PD Salam Ghazeea.

Svoje izobraževanje na področju klasičnega in modernega orientalskega plesa še vedno nadaljuje v okviru PD Salam Ghazeea, kjer je oktobra 2010 postala tudi članica Plesne skupine Salam Ghazeea. S Plesno skupino Salam Ghazeea je oktobra 2011 v Ljubljani nastopila v plesno igrani predstavi Karavana plesa. Februarja in marca 2012 se je udeležila delavnice izraznega plesa, ki jo je vodila Urša Rupnik. Novembra 2012 je v Ljubljani s skupino nastopila v plesni predstavi Lunin sin. Prav tako pa je v okviru plesne skupine v letu 2012 sodelovala na raznih družabnih dogodkih in prireditvah (prednovoletni oriental party, sodelovanje s Pihalnim društvom Bežigrad na njihovih koncertih). V začetku leta se je udeležila delavnice indijskega bollywooda, ki jo je vodila Vesna Jevšenak, z bollywoodom pa nadaljuje tudi naprej.

 

10.) LINDA MAHNIČ

 

Že od malih nog je ples njena sprostitev, rekreacija in najljubši hobi. Medtem ko plešem, ne mislim na nič drugega.

Prve bolj  resne plesne izkušnje je nabirala že v srednji šoli. Bila je članica srednješolske plesne skupine Kobre. Uspešno so ustvarjale in plesale različne pop koreografije. Nastopale so na številnih šolskih, lokalnih in športnih prireditvah in tekmovanjih.

V času študija je začela z učenjem orientalskega plesa. Sedaj je že tretje leto v plesnem društvu znotraj katerega se uči in pleše klasičen orientalski ples, orientalski folklorni ples in perzisjki ples.Večkrat letno pa obiskuje posamezne plesne delavnice.

11.) VESNA JEVŠENAK

glej Učitelji -Vesna

KONTAKTI

LOKACIJA VADB:

Neubergerjeva 9, Župančičeva jama, Center Premik, rdeča dvorana C

SEDEŽ DRUŠTVA:

Milčinskega ulica 1
1000 Ljubljana
salam.ghazeea@gmail.com

Vesna Jevšenak
Predsednica društva in učiteljica plesa
031 608 289
vesnulja@gmail.com


Barbara Potočnik
Administrativna dela in stiki z javnostjo
031 386 489
potocnikbarbara@yahoo.com