Obvestila Napovednik

 Spremljajte nas na facebooku!

 PRAVAHA


~ prepustite se toku vecera indijskih plesov ~


VESNA JEVŠENAK in Nataraj,
NIVEDITA BADVE & skupina


24. november 2019 ob 18.00 uri
v dvorani Centra Zalog

Vstop prost, rezervacija vstopnic na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 031 608 289.
Dvorana Center Zalog, Zaloška cesta 267, Ljubljana (1. nadstropje)

PLESNO LETO 2019/2020

Bollywood - za ženske in moške začetnike DAN ODPRTIH VRAT 5.9. OB 19H

Kondicijska zabavna vadba ter ples, na zvoke indijske popularne filmske glasbe. Plesno predznanje ni potrebno, saj se tehnika vadi postopno in se vsakič sestavi v atraktivno plesno koreografijo. Ogrevanje je intenzivno in usmerjeno na vse dele telesa, pospeši se srčni utrip in dihanje. 

Začetna skupina - orientalski ali trebušni ples  DAN ODPRTIH VRAT 3.9. OB 17H

Vabljene vse, ki vas zanima plesno gibanje, rekreacija, druženje, krepitev mišic in ozaveščanje telesa. Začetni tečaj je primeren za VSE ŽENSKE, velike in majhne, mlajše in starejše, vitkejše in okroglejše, vglavnem vse, ki si želite začeti plesati orientalski/splošno bolj znan kot trebušni ples in tudi za tiste, ki bi rade poglobile osnovno znanje orientalskega plesa. 

Srednja skupina - orientalski ples PRIČNEMO ČETRTEK 5.9. OB 20.30

Plesalke, ki že poznajo osnove orientalskega plesa, bodo tukaj nadgrajevale svoje znanje z novimi gibi in kombinacijami le-teh. Osnovni repertoar plesnih gibov orientalskega plesa bo dobil nove razsežnosti. Kombinacije valujočih in odsekanih gibov, neskončne variante shimmy-ev, hoja s hitrimi izmeničnimi poudarki medenice v različnih kombinacijah, izolacije trebušne mišice in akcenti prsnega koša do valujočih nostalgičnih gibov telesa ter lepe drže in gibov rok, ki zaokrožijo vsak plesni gib in mu dajo dokončno noto, so le nekatere zanimivosti plesnega leta, ki nas čaka.

 

Nadaljevalna skupina - orientalski ples PRIČNEMO 3.9. OB 20.00

V nadaljevalni skupini orientalskega plesa se bomo posvetili različnim klasičnim in folklornim plesnim stilom in flamenko- orient fuziji. Spoznavali bomo glasbo in najbolj tipične orientalske ritme. Interpretirali bomo pesmi znanih imen klasične orientalske  glasbe. Učili se bomo tudi interpretirati z gibom prefinjene glasbene improvizacije in pilili kombinacije in urili telo na najvišji ravni. 

 

Izrazni ples za predšolske otroke

Izrazni ples spodbuja otrokovo lastno  izražanje skozi plesni gib v prostoru in času. S tem otrok razvija osebnost celostno, krepi integracijo  telesa, čustev in uma. Ples otroci doživljajo celostno, gibanje pa je njihova naravna potreba. Ob uprizarjanju zgodb s plesom se sproščajo in čustveno bogatijo, plesna dejavnost pa predstavlja tudi spodbudo njihovi domišljiji. izrazni ples je zelo priporočljiv predvsem za otroke, ker upošteva stopnjo njihovega razvoja tako gibalnega kot čustvenega in intelektualnega. (Vilma Rupnik). Z izraznim plesom spodbujamo razvoj otrokovih motoričnih sposobnosti, krepimo domišljijo in ustvarjalnost otrok ter razvijamo estetski čut skozi spoznavanje klasične glasbe.

Več informacij o izraznem plesu najdete na spletni strani www.ples-in-terapija.si. Tečaj je primeren za otroke od 3 do 6 let. iIzvaja se v vrtcih. Starši ste lahko, dokler to otrok potrebuje, zraven. 
 
 

Orient mamice

Poseben dopoldanski termin je namenjen novo pečenim ali že utečenim mamicam z dojenčki ali malimi otroci, ki so dopoldne doma in bi si želele sodelovati na plesni vadbi in s seboj pripeljati tudi svojega otroka/otroke.

Vadba je primerna za vsako mamico, ne glede na plesno predznanje. Ura je zasnovana vsaka posebej, tako da ni pomembno, kdaj se skupini priključite ali če veliko manjkate.

Vadba je namenjena mamicam od otrokovega dopolnjenega tretjega meseca dalje.

Za več info o sami skupini kliknite tukaj.

 

Več o urah posameznih skupin si poglejte v urniku.

O programu posamezne skupina pa poglejte v orientalski ples - vadba.

 Spremljajte nas na facebooku (https://www.facebook.com/salam.ghazeea).

VSI TEČAJI (razen orient mamice in izrazni ples) POTEKAJO V CENTRU PREMIK, NEUBERGERJEVA 9, ŽUPANČIČEVA JAMA, LJUBLJANA, DVORANA C in D

 

Želite vašo prireditev popestriti z orientalskim, indijskim ali flamenko-orient plesom?

Plesna skupina Salam Ghazeea vam lahko polepša dogodek s klasičnim orientalskim plesom,  modernim orientalskim plesom, orientalskimi folklorami, flamenko orient fusion-om, indijskim bollywoodom ali klasičnim indijskim plesom  Bharat natyam. Več o skupini in plesalkah(klikni tukaj)

 Društvo deluje v javnem interesu na področju kulture, zato mu lahko namenite del dohodnine tukaj (kliknite na povezavo, kjer se vam odpre obrazec, ki ga izpolnete in posredujete poskeniranega na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pošljete po pošti na FURS).

DELOVANJE DRUŠTVA V LETU 2018 SOFINANCIRATA JSKD IN MOL!

KONTAKTI

LOKACIJA VADB:

Neubergerjeva 9, Župančičeva jama, Center Premik, rdeča dvorana C

SEDEŽ DRUŠTVA:

Milčinskega ulica 1
1000 Ljubljana
salam.ghazeea@gmail.com

Vesna Jevšenak
Predsednica društva in učiteljica plesa
031 608 289
vesnulja@gmail.com


Barbara Potočnik
Administrativna dela in stiki z javnostjo
031 386 489
potocnikbarbara@yahoo.com