indijskiVadba

Začetna skupina

Osnove indijskega klasičnega plesa Bharat Natyam

Učenje indijskega klasičnega plesa je kompleksen proces in zahteva leta učenja. Po nekaterih uvodnih besedah o samem indijskem plesu se bomo naučili pozdrav »Namaskar«, ki ga bomo izvajali vedno na začetku ter na koncu ure in ogrevalne vaje, s katerimi se bomo pripravljali na adavus na vsaki učni uri. Naučili se bomo nekaterih osnovnih vaj »Adavus«, ki jih bomo kasneje sestavili v enostavnejšo kombinacijo plesa »Pushpanjali«, kar pomeni daritev cvetja bogu Šivi.

Srednja skupina

nove Adavus in plesi Pushpanjali, Alarippu, Swaragati, Natesh kautvam, Tillana...Plesalke in plesalci, ki že poznajo osnove indijskega plesa, bodo nadgrajevale znanje s kompleksnejšimi in novimi Adavus ter se naučile novih plesov. Poleg izpopolnjevanja plesne tehnike pri Pushpanjali in Alarippu se bomo naučili novih plesov . Začeli se bomo učiti tudi štetja in izgovarjanja ritmičnih zlogov.
 

Plesna skupina Nataraj (klikni za več info)

Je skupina plesalk in plesalcev, ki že več let trenirajo Bharat Natyam. Vsako letoso  skupaj z učiteljem Ujwalom Bhole pripravili celovečerno plesno predstavo. Zadnja leta pripravljajo predstave tudi sami in pogosto nastopajo na različnih prireditvah in dogodkih.

 

KONTAKTI

LOKACIJA VADB:

Neubergerjeva 9, Župančičeva jama, Center Premik, rdeča dvorana C

SEDEŽ DRUŠTVA:

Milčinskega ulica 1
1000 Ljubljana
salam.ghazeea@gmail.com

Vesna Jevšenak
Predsednica društva in učiteljica plesa
031 608 289
vesnulja@gmail.com


Barbara Potočnik
Administrativna dela in stiki z javnostjo
031 386 489
potocnikbarbara@yahoo.com